PSİKO-SOSYAL YARDIM SERVİSİ
Psiko-sosyal yardım servisi, hükümlü ve tutukluların ruh ve beden sağlığı ve bütünlüğüne ilişkin koruyucu, geliştirici programları araştıran, uygulayan ve gerektiğinde tedavi sürecine katılarak psikolojik destek ve müdahalede bulunan birimdir. Mesleki bilgi ve uzmanlık alanı çerçevesinde inceleme, problem çözme, gözlem, görüşme, psikolojik ölçme-değerlendirme, rapor yazma ve dosyalama gibi teknikleri çalışmalar sırasında kullanır. Psiko-sosyal yardım servisinde 3 psikolog, 1 sosyal çalışmacı ile 2 infaz ve koruma memurları görev yapmaktadır.
Kuruma gelen hükümlü ve tutuklularla ilk 3 gün içerisinde Bireyselleştirilmiş İyileştirme Sistemi kapsamında bireysel görüşme gerçekleştirilir. Ruhsal, fiziksel, zihinsel durumu, ilgi ve yetenekleri hakkında değerlendirme yapılır. Ceza infaz kurumu ve işleyişi hakkında bilgilendirmeler yapılır.
Hükümlü ve tutukluların kendi talepleri, yapılan yönlendirmeler ve psiko-sosyal yardım servisinin gerekli gördüğü durumlarda bireysel görüşmeler gerçekleştirilir.
Kurumumuzda hükümlü ve tutukluların ihtiyaçlarına yönelik grup çalışmaları planlanır ve yürütülür. Öfke Kontrol Programı, Sigara, Alkol ve Madde Bağımlılığı Bilgilendirme Programı, İntihar ve Kendine Zarar Verme Farkındalık Programı, Önce Düşün Programı kurumumuzda yürütülen grup çalışmalarıdır.